GYÍK

Mire jó pontosan a szoftver?

Sok funkciója révén segít, hogy a napi 5-16 óra képernyő előtti munka, játék és videó nézése közben minél kevésbé fáradjon el szemed, nyakad, fejed, felsőtested. Hatékonyabban, akár tovább tudsz dolgozni, játszani sokkal kevesebb fájdalommal, kifáradással.


Milyen funkciókat tartalmaz az ingyenes demó szoftver?

Négy funkciót tartalmaz, amik már önmagában nagyot javíthatnak a képernyő előtt töltött idő minőségén:

1:   Jelzi 50 percenként, hogy hagyd el a képernyőt, sétálj, tornáztasd meg a felsőtestedet, nyakadat, szemedet.

2:   Okos mérésekkel figyeli, hogy mennyit pislogsz amikor a képernyő előtt dolgozol és finoman "rávesz", hogy mi lenne az egészséges. Ha ezt követed, akkor percenként 10-15-ször fogsz pislogni, ami hasonló, mint a való életben tapasztalt pislogások száma. Egészségesebben használod majd szemed, mintha egyáltalán nem, vagy keveset pislognál.

3:  Méri és figyeli a távolságot és jelez, ha szerinte túl közelről nézed a képernyőt.

4.  Beállíthatsz saját figyelmeztetéseket, például hogy minden órában igyál meg egy pohár vizet. ez fontos a folyamatos megfelelő víz háztartásod miatt. Amikor szomjas vagy, a tested már jelez, hogy kiszáradt. Előzd meg.


Online az ingyenes demó szoftver?

Nem online. Letöltöd, futtatod és használod. Nem gyűjtünk sem statisztikai adatokat, nem frissítjük és nincsenek benne a legújabb fejlesztések. Ehhez az előfizetéses verziót kell használnod.


Megéri előfizetnem a szoftverre?

Egyértelműen igen. 2 percen belül használatba veheted az összes funkciót, ami segít, hogy egészségesebben használd szemeid, nyakad, felsőtested. Már ez megéri.

A szem, vagy fejfájás csökkentése pluszban megéri.

Gondold csak tovább, hogy ha természetesebben élsz, az milyen előnyökkel jár 5-10-20 év alatt. Leírhatatlan. De hogy megtérül, az biztos.


Hogy segít pontosan az előfizetéses szoftver? 

Segít megelőzni a "szem szárazság szindrómát", azáltal, hogy pislogás figyelés  funkciót tartalmaz. Finoman "rávesz", hogy ne 0-2 pislogj a képernyő előtt, hanem az egészséges tartományban pislogj ( min. 15 pislogás/perc). Így segít elkerülni, hogy kiszáradjon a szemed, segít, hogy ne szúrjon, fájjon és segít elkerülni a képernyő okozta fejfájást.

Segít Neked, hogy "ne felejtsd el", hogy 50 percenként 10 perc szünetet tarts. Természetesen Te döntesz mindig, de a szakemberek ezt javasolják és a jogszabályok is ezt írják elő. De Te ne ezért tartsd be, hanem a saját egészséged érdekében.

Segít abban is, hogy ne hajolj túl közel a képernyőhöz hosszan, ezzel csökkentsük a bandzsasági terhelését a szemednek. Ezt szerintem nem kell részleteznem, miért fontos.

Teljesen más fényviszonyok vannak, ha valaki ablaknak háttal, vagy szemben ül. Ilyen esetben érdemes korrigálni a képernyő színhőmérsékletét, hogy ne is csillogjon túlságosan, de azért jól látható maradjon. Ez is beállítható.

És természetesen nem állunk a meg a fejlesztéssel. A kapott anonim adatokból folyamatosan finomhangoljuk szoftverünket és az előfizetéseddel minden új fejlesztésre is jogosult leszel. Ezeket a fejlesztéseket automatikusan frissíti a rendszer, Neked nem kell vele külön foglalkozni. Ha nagyon új fejlesztés érkezik, azokat külön elmagyarázzuk majd Neked, hogy ne lepjen meg a használatkor. Fontos, hogy ismerd a szoftver működését, tudd majd a jövőben is, hogy min és miért változtattunk, vagy hogy az újdonságok miként szolgálják egészségedet.


Megfigyel-e a kamera?

Nem. Az előfizetéses szoftvernél a kamera működik a háttérben, de nekünk nem küld adatot, vagy képet, hogy mi történik Veled. A laptopon, mobilon futtatott szoftver dönt, hogy milyen jelzést kell adnia. Használat után összesített adatot kapunk a használatról, ami nincs nevesítve, hanem anonim.


Milyen adatokat láttok rólam?

Anonim adatok érkeznek hozzánk, nincs felhasználóhoz kötve. Ezeket elemezzük big data eljárásokkal, ami azt jelenti, hogy végül meg tudjuk állapítani belőle, hogy például Magyarországon átlagosan az összes felhasználó átlagosan 11-et pislog (Ez csak egy példa, szinte biztos, hogy nem 11 :-) ). 

Ezt vissza tudjuk adni neked, hogy Te is lásd ezeket az összesített adatokat. Lehet, hogy ugyanez az adat például Hollandiában 16. Ott ezt adjuk vissza felhasználóinknak. 

Ami a lényeg. Nem használjuk az adataidat, hanem betesszük egy nagy csomagba és számításokat végzünk belőle. Ezzel tudjuk tökéletesíteni a szoftvert és Neked is visszajelezni, hogy mennyire használod testedet optimálisan az átlaghoz képest.